Svenska streetfoodköket

Hur agerar man i en sådan restaurangkris som Corona-pandemin visade sig bli? På svenska -köken valde man att gasa i stället för att backa, och gjorde även om det lilla kontoret mellan Svenska sushiköket och Svenska hamburgerköket till en restaurang den med! Jag fick ännu en gång äran att anlitas som inredare. Karaktären skulle vara modern shabby-chick industri, och så många sittplatser som möjligt skulle så klart planeras in även här på dessa 12 m2. Lokalen byggdes om och renoverades av Piotr Oleksiak & co; bl a monterades väggskivor och lades nytt golv. Den eminente smeden Sebastian Jedrzejewski anlitades också igen och han tog fram soffan i metall och svartmålat trä efter min beskrivning.
Jag letade upp en vacker, antik dörr som vi kunde ha till skjutdörr in mot hamburgerköket; en passage som behövdes fortsatt. Och i fönstret kunde vi hänga upp en specialdesignad neontupp, framtagen av Martin Westergaard i Köpenhamn. Plåtlampor från Reforma Pallar från Broste Copenhagen Bordsskivor från Realisera
Pandemin gjorde det däremot svårt att sedan hitta en driven kock att axla ansvaret; men snart öppnar även denna lilla pärla!

Utgångsläge och process

Lite av planeringsprocessen:


Jag månar om människan och hennes rum. Ute som inne.