Svenska pizzaköket

Svenska tapasköket skulle byta inriktning och bli Svenska pizzaköket. Det som önskades inredningsmässigt i lokalerna var något färgstark, lite busig loppis mixat med industristil, med influenser från ett kitschigt 50-60-tals Italien.
Valet av färg i lokalen landade på citrongul, och på toaletten knallorange. I det inre, mindre rummet önskades en rå plankvägg, vilken laserades i vitt. I fönsternischerna byggdes sittbänkar i matchande rått trä, med konstläder i rygg och dyna, och kakel i bröstpanelshöjd sattes med avslut i betsade trälister – allt enligt mina idéskisser.
Bardisken anpassades efter den nya matlagningen och fick en övre hylla med glashängare.
Kurbitsmålningen är något alla Svenska -kök i Midsommarkransen har i sin profilering och Lambrettan, som var det första jag skaffade, fick Dalahästskrud. Möbler och somlig inredning kunde återanvändas från egna eller andras restauranger och delvis förnyas, annat köpas in i butik eller på loppisar, och detaljer som ampel i pärlmakramé och filmistavla kreeras av mig. I det inre rummet samlade jag alla de nio, redan flyttade från Svenska sushiköket, vägglampor som man inte ville skilja sig ifrån. Där de omvandlades till takarmaturer, med montering på träklossar med tre olika höjder.
Draperier och spetsgardiner är från Sovtex. Hängande taklampor är från Reforma, klämlampor från Granit. Amplar från Blomsterringen.
Bilderna skvallrar om vilken tidsperiod detta genomfördes i men gästerna strömmade sedan till för både glesa placeringar och take away.

www.pizzakoket.se

Utgångsläget


Jag månar om människan och hennes rum. Ute som inne.