2 innergårdar på Folkungagatan

På Folkungatan 128 har fastigheten en innergård på vardera sida i öster- och västerläge. Då dessa skulle renoveras av Aronssons Bygg anlitades jag som trädgårdsarkitekt. Jag tog fram gestaltningsplaner i två steg med bl a skarpare terrasseringar, pergolan, belysning och stora planteringar. Även förslag på utemöbler och krukor, som kommer i leverans nu till våren. Jag har också varit en aktiv del i arbetsprocessen med det konkreta anläggningsarbetet, för diskussioner om detaljer för material och utformning, och tagit hand om all beställning av växter och dess plantering. Jag har nu ett 2-årigt avtal om garantiskötsel.
Det är oftast så som mina innergårdsprojekt ser ut, och jag kan på det sättet dels säkerhetsställa att den godkända trädgårdsplaneringen blir förverkligad på bästa sätt, och dels ge min fortsatta omsorg för växterna välmående. Det är också för mig oerhört roligt och lärorikt att vara med ”från ax till limpa”.
www.aronsson-bygg.se

Östra gården

Dessa bilder är från i september 2021 när jag nyligen planterat allt; även de naturligt rundformade klotkörsbären som kom i en senare leverans. Den privata uteplatsen behövde tas hänsyn till i detta gemensamma rum och har fått avskärmning underifrån i form av Rhododendronbuskar, och i den spaljén i pergolan där vintertry; en vintergrön kaprifol, klättrar upp. Bord, stolar och loungemöbeler till umgängesytan i pergolan och två parksoffor med krukplanteringar kommer till den nedre ytan.

Och inrett med möbler och växtkrukor:

Utgångsläget


Västra gården

Här öppnade vi upp och tog också fram berg i dagern. Den här gården skulle ges en mer barnvänlig karaktär, och själva eller med vuxet sällskap de har fått en utmaning i dessa berghällar, kan ta sig runt hela ytan, då staketet som kantar det övre planet är öppet på vardera sida, äta av bärbuskar och smultronplantor och leka i den sandlåda som också kommer till våren. Bord och stolar kommer till de platsbyggda bänkarna, liksom till pergolan. Grill med uteköksbänk vid staketet, och lite loungemöbler och krukplanteringar till det lägre planet, kommer till våren. Cyklarna finns det plats för i huset att parkera.

Och inrett med möbler och växtkrukor:

Utgångsläget


Jag månar om människan och hennes rum. Ute som inne.